SEF SAMOODBRANA              
Naslovna O Nama Samoodbrana  Edukacija  Fitnes  Termini Novosti  English

 

SEF SAMOODBRANA                         Training 

SEF Samoodbrana je efikasan borilački sistem ili način samoodbrane i
put konstantnog usavršavanja i napredovanja.

Naučite kako da se odbranite u slučaju da vas neko napadne, napredujte, budite bolji danas nego juče a sutra bolji nego danas. Pridružite nam se!

Poruka osnivača SEF Samoodbrane

Idealno bi bilo da su svi ljudi dobronamjerni i da vas niko nikada ne napadne.

Ali naravno, ne možemo očekivati idealno okruženje i onda se moramo zapitati šta učiniti protiv onih koji  će vas napasti  verbalno , psihički ili fizički.

Imate dva izbora,  jedan je dozvoliti da postanete žrtva, a drugi je da se naučite braniti i odbraniti od takvih pojedinaca ili grupa.  

U organizaciji Udruženja SEF i pripadajućih akademija se održavaju treninzi SEF Samoodbrane.

Mi vam možemo pomoći u namjeri da se zaštitite, tako što ćemo vas naučiti  tehnike samoodbrane, tehnike odbrane od udaraca, hvatova, napada hladnim ili vatrenim oružjem.

Naučit ćemo vas kako da iskoristite svoj um, tijelo, priručna sredstva i savladate agresivnog napadača. Recite ne nasilju, branite se.

S druge strane, iako ćete u toku treninga samoodbrane naučiti kako da se efikasno odbranite od napada, sljedeći filozofiju SEF Samoodbrane takođe ćete naučiti kako da ako je to moguće izbjegnete sukob, što je uvijek bolje rješenje od toga da fizički savladate napadača.

Nikada ne dopustite da postanete nečija žrtva, takođe nemojte dozvolite da budete agresor. Zaštitite se od drugih ali i druge zaštite od sebe.

SEF Samoodbrana je efikasno sredstvo odbrane od napada ali je takođe put mira, ljubavi i tolerancije.

U SEF Samoodbrani nema takmičenja sa drugima. Nema želje za pobijedom, jer pobijedom nad nekim uglavnom se samo zadovoljava vlastiti ego a pri tome vrijeđa ego poraženog i od njega vjerovatno stvaramo neprijatelja.

Saradnja a ne takmičenje, ljubav a ne mržnja, dobro a ne zlo su osnove za Vaš lični napredak i napredak društva u kojem se nalazimo.

Pobjednik od danas već sutra može postati poraženi. Čovjeka ako je to moguće treba ubijediti u neispravnost njegove namjere, a ne pobijediti.

Ako već težimo za pobijedom onda treba da pobijedimo sebe i postanemo bolje osobe. A onda kao takvi da postanemo korisniji sami sebi a i društvu u cijelini.

Uporan rad na konstantnom usavršavanju i napredovanju vodi nas ka boljoj budućnosti.Vrijeme koje utrošite da bi se usavršavali i napredovali je uvijek dobro utrošeno vijeme.

SEF Samoodbrana je samo još jedan od koraka koje možete poduzeti na Vašem putu napretka. Naučite kako se odbraniti ali takođe naučite kako se usavršiti.

Osnivač SEF Samoodbrane

Sve ono što smo do sada činili, ono kroz što smo do sada prošli,    izgradilo  nas je i napravilo od nas ono što jesmo. Naš izbor i naša buduća djela su ono što uglavnom određuje kako će nam biti u budućnosti.    David Kulišić

SEF >  S = Samoodbrana  E = Edukacija  |  F = Fitnes

TERMINI TRENINGA (Samoodbrana)

SAMOODBRANA
Utorak     20:15-21:15
Četvrtak   19:00-20:00
Nedjelja    11:45-12:45
 
Instruktori
 
Copyright ©    Seforg.com.ba  Webmaster  |  English  |  Naslovna